timeline

KONTAKTIRAJTE NAS

BESPLATNI INFO TELEFON


0800 77 80

STAKLARSTVO - tvornica prozora, vrata i IZO stakla
Barice Rapić 3 
HR 44000 Sisak
Tel. i Fax : +385 44 543 136
info@staklarstvo.hr
Pogledajte na karti >>
 
Radno vrijeme:
Radni dani : 08h do 19h
Subotom     : 08h do 13h

Naše proizvode možete naručiti u Vama najbližem prodajnom salonu : pogledajte gdje

RAL montažaU ranim devedesetima, njemački stručnjaci u području gradnje, prvenstveno zbog visoke potrošnje energije i ispuštanja štetnih emisija u atmosferu, počeli su intenzivno istraživati mogućnost uštede na novim i već izgrađenim objektima. Između ostalog, posebno su se usredotočili na spoj prozora i/ili vrata i zida. Takva mjesta stvaraju potencijalni rizik od toplinskih mostova, što znači da nepravilno izvedena ugradnja može dovesti do vlage i rošenja. Znanstvenici su prilikom istraživanja došli do zaključka da se na spoju između prozora i zida može gubiti i do 25% energije i da na tim mjestima, zbog toplinskih mostova dolazi i do pojave kondenzacije. Kondenzacija koja se pojavljuje dovodi do nastajanja gljivica u Vašem životnom prostoru, a u slučaju drvenih prozora dovodi i do propadanja prozora. Gljivice uzrokuju iznimno lošu mikroklimu Vašeg životnog prostora, te mogu biti iznimno štetne za Vas život i život Vaše djece.

Na bazi istraživanja napravljene su i smjernice kako bi se izbjegle ove komplikacije prilikom montaže koje su nazvane RAL SMJERNICE.

Kako bismo spriječili  pojavu  vlage i izvršili ugradnju prema RAL smjernicama, potrebno je osigurati da spoj zida i prozora ostane suh, odnosno da se spriječi PRODOR vlage. Element je potrebno postaviti na pravilnu poziciju unutar špalete (u slučaju niskoenergetske kuće u ravnini sa vanjskim zidom, a u slučaju pasivne kuće, izvan vanjskog zida), te je potrebno spriječiti prodor vodene pare u samu izolaciju.
Dakle, prilikom montaže potrebno je sa vanjske strane elementa koristiti traku koja je vodonepropusna i paropropusna kako bi se osiguralo neometano kretanje vodene pare iz izolacije u atmosferu, ali i spriječio prodor vode u izolaciju.
Sa unutarnje strane elementa potrebno je koristiti traku koja je vodo i paronepropusna kako bi se spriječio prodor vlage u izolaciju. Prilikom RAL montaže koristi se i posebna pjena koja ima nisku razinu ekspanzije.
PVC vrata

PVC vrata

PVC vrata


Ime
Prezime
Telefon
Unesite e-mail adresu
 
Glavna poslovnica
Barice Rapić 3 (obilaznica) 
HR 44000 Sisak
besplatni broj: 0800-7780
tel: +385-44-543-136
fax: +385-44-549-959
e-mail: info@staklarstvo.com


Partneri

  • Grad Export
  • Guardian
  • Hoppe
  • Illbruck
  • Rehau
  • VBH
  • Wuerth
  • Siegenia